Piano en zang recital met live music following

(for an English summary, please see below)

Als bedrijf dat zelf innovatie hoog in het vaandel draagt, verleent Piano's Maene graag zijn medewerking aan ons IWT project "Music Following for Live Venues" (i.s.m. MuseScore, iMinds en het Vlaams Proeftuin Platform).

In het kader van dit project zal op zaterdagavond 23 maart 2013 een uniek concert plaatsvinden bij Piano's Maene. De toehoorders zullen live de partituur of tekst van het recital kunnen mee volgen op het grote scherm vooraan, of op een eigen meegebrachte smartphone of tablet (een beperkt aantal toestellen zal ook ter plaatse beschikbaar zijn).

Het duo Annelies Buyssens (sopraan) en Jozefien Van Parys (pianiste) brengt voor deze gelegenheid een aantal werken uit hun programma "Fascinating Love", Amerikaanse componisten, muziek tussen 1930-1960 (Gerschwin, Floyd, Bernstein, ...)

De technologie die SampleSumo ontwikkelde luistert naar het geluid van de piano, en begrijpt op elk moment waar de muzikanten gekomen zijn in het werk. Via een indicatie op de partituur of in de tekst kan u zo makkelijk mee volgen met de muzikanten. De partituur en de tekst volgen dus de muzikanten, en niet omgekeerd.

concertzaal_Maene.jpg

Voor de weergave van de partituren wordt samengewerkt met het (eveneens) Belgisch bedrijf MuseScore, dat gespecialiseerd is in digitale partituren. Het biedt een gratis software pakket voor het creëren van digitale partituren, een online platform voor het distribueren van digitale partituren, en apps voor het weergeven van de digitale partituren op tablets en smartphones.

iMinds en het Vlaams Proeftuin Platform dragen bij via bevraging van gebruikerspanels, onderzoek rond de ervaring van toeschouwers en ondersteuning bij de inhoudelijke en praktische uitwerking van de showcase. Met dank aan InAnyEvent voor de levering van de tijdelijke Wifi infrastructuur voor dit evenement!

Breng gerust uw eigen smartphone of tablet mee (best op voorhand wel eens nakijken hoe u het geluid en de telefoonfunctie uitschakelt, uit respect voor de muzikanten).

We kijken er naar uit u te mogen ontmoeten op dit unieke evenement!

Praktisch

Waar? concertzaal Piano's Maene, Industriestraat 42, 8755 Ruiselede
Wanneer? zaterdagavond 23 maart 2013
Programma? vanaf 19:30 uur: ontvangst
20:00 uur: concert met tussendoor presentatie van de gebruikte technologie
21:30 uur: receptie met mogelijkheid tot bezoek atelier Piano's Maene
Inschrijven? De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk.
Dit kan via de website van Piano's Maene via deze link.
English summary
At this event at the concert hall of Piano's Maene, SampleSumo will showcase its music following technology in the context of live venues. The audience will be able to follow the musical score or the lyrics of the live music on a big screen, or on their personal smartphone or tablet. Score and lyrics automatically follow the musicians as they play through the performance.

Comments

Hier is de video van dit event: intro + concert + toelichting: